BİR OSMANİYE KLASİĞİ

OSMANİYE YÖRESİ SOĞANLI TAVUK DOLMASI. AĞIZLARA LAYIK BİR LEZZET....
Bunun üzerine artık tarifini vermek düşer herhalde.Soğanlar ince uzun doğranıp karabiber ve tuz eklenip bir tatlı kaşığı biber salçası ile ovulur.Tavuğun  karın kısmına soğanlı harç doldurulup içerisine su girmeyecek şekilde dikilir.Tavuk bu şekilde haşlanır. Piştikten sonra tavuğun karnındaki soğan çıkarılıp, tavuk parçalanır.Ayrı bir tencerede şehriyeler kavrulup üzerine istendiği kadar bulgur eklenir tavuk suyuyla pilav pişirilir.Sunumda ise önce pilav üzerine soğan ve tavukla yemeğiniz hazır. Afiyet olsun sizlere...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ