MAKLUBEM

Maklube bilinen bir yemek ama yorumları farklı farklı
Ben en sade olanını tercih ediyorum.
Kırmızı et veya tavuk yağda yumuşacık pişirilir.Patatesler kızartılır.Pirinçler yarım saat suda bekletilir.(kişi başı yarım su bardağı pirinç)Tencerenin tabanına etler, üzerine kızarmış patatesler ve üzerine de pirinçler konulup kaynar su ilave edilir.Su pirinçlerin üzerine iki parmak kadar çıkacak.Pilav suyunu çekince yarım saat dinlendirilip,bir tepsiye ters çıkarılacak.Yanına bol yeşil salata ve yoğurtla servise hazır.Çok beğeneceğinize eminim.Hepimize afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ