LAVANTA KOKUSUNU SEVER MİSİNİZ BİLMEM AMA BEN BAYILIRIM.LAVANTA TOHUMLARININ UZUN SÜRE KALICI KOKUSU VARDIR ,
KAYNATIP BUHARIYLA EVİNİZİN HAVASINI DEZENFEKTE EDEBİLİRSİNİZ.
Yapılışı çok kolay, on dakikada çayın yanına çıkarabileceğiniz,az malzemeli ,nefis kurabiyeler.Üstelik haftalarca tadı bozulmuyor.Mutlaka denemelisiniz. YAPILIŞI:Bir bardak sıvı yağ,bir paket krem şanti iki su bardağı un hamur kıvamına getirilir,yüz seksen derece fırında çatlayıncaya kadar pişirilip ,on dakika bekletilir.kurabiyeler hazır,afiyet olsun.(Şekerli sevenler,bir yemek kaşığı pudra şekeri ilave edebilir.)
UYU YAVRUM,UYANACAK GÜNLER VAR, YARINLARI GÖZETLEYEN DÜNLER VAR. BABAN ŞEHİT İZLERİNDE ÜNLER VAR .O İZLERDE SEN DE DOLAŞ ÖÇ GÜNÜNE SEN TEZCE ULAŞ UYU YAVRUM, TEPESİNDE HAÇ YATAN CAMİLER VARDIR BU MU SENİ AĞLATAN? DAYANAMAZ ÇİĞNENMEYE BU VATAN CAMİLERE GÖTÜR HİLAL, HEM YURDU HEM DE ÖCÜNÜ AL.ZİYA GÖKALP
İki bardak süt,bir paket margarin,bir bardak toz şeker ve bir paket kakoayı iyice çırpalım.(margarin eritilecek)Karışımın bir bardağını ayırıp ,kalan kısmına iki yumurta,kabartma tozu ekleyerek,çırpalım.Akışkan kıvamı bozulmayacak kadar un ekleyip , kalıplara dökelim,önceden ısıtılmış iki yüz derece fırında pişirelim.Kekler sıcakken ayırdığımız karışımı keklerin üzerine kaşık yardımıyla dökelim ve soğutalım.Üzerine dilediğimiz şekilde krem şanti ile servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder