Yapılışı çok kolay, on dakikada çayın yanına çıkarabileceğiniz,az malzemeli ,nefis kurabiyeler.Üstelik haftalarca tadı bozulmuyor.Mutlaka denemelisiniz. YAPILIŞI:Bir bardak sıvı yağ,bir paket krem şanti iki su bardağı un hamur kıvamına getirilir,yüz seksen derece fırında çatlayıncaya kadar pişirilip ,on dakika bekletilir.kurabiyeler hazır,afiyet olsun.(Şekerli sevenler,bir yemek kaşığı pudra şekeri ilave edebilir.)
UYU YAVRUM,UYANACAK GÜNLER VAR, YARINLARI GÖZETLEYEN DÜNLER VAR. BABAN ŞEHİT İZLERİNDE ÜNLER VAR .O İZLERDE SEN DE DOLAŞ ÖÇ GÜNÜNE SEN TEZCE ULAŞ UYU YAVRUM, TEPESİNDE HAÇ YATAN CAMİLER VARDIR BU MU SENİ AĞLATAN? DAYANAMAZ ÇİĞNENMEYE BU VATAN CAMİLERE GÖTÜR HİLAL, HEM YURDU HEM DE ÖCÜNÜ AL.ZİYA GÖKALP
OSMANİYE'NİN ÇOK ÖZEL BİR BÖREĞİ... EVİN BAHÇESİNDE, SAÇTA, ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLİR,EN ÖZEL ANLARA EŞLİK EDER BEN OSMANİYE'DE ALTI YIL KALDIM,MUTFAĞININ HAYRANIYIM.ELİMDEN GELDİĞİNCE YEMEKLERİNİ SİZLERE DE ANLATMALIYIM.BAHÇELİ EVDE OTURMADIĞIM İÇİN ELDEKİ ŞARTLARLA TARİFİNİ VEREYİM SİZE: HAMURU İÇİN;Bir su bardağı yoğurt,yarım su bardağı sıvı yağ,bir su bardağı su,bir tatlı kaşığı tuz aldığı kadar tam buğday unu ile karıştırılıp yoğurulur. İÇ MALZEME;Yarım kilo kıymaya, üç tane ota boy soğan ince uzun doğranarak eklenir.Bol karabiber,bir kaşık biber salçası,bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz eklenir ama pişirilmez. YAPILIŞI;Altı tane ince yufka açılır.Tepsi yağlanır, bir yufka serilir üzerine yağ sürülüp, ikinci yufka serilir arasına kıymalı harç ince ince yayılır, üçüncü ve dördüncü yufkaların arasına da harç sürülür,son iki yufkanın arasına sadece yağ sürülür.Üzerine yoğurt ve yağ karıştırarak sürülüp, yüz seksen derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.(Harç sadece ü...
Yorumlar
Yorum Gönder