ELMALI KURABİYELER
HAMURUNU HAZIRLAMAK İÇİN;YARIM PAKET MARGARİN,BİR ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ, BİR YEMEK KAŞIĞI YOĞURT ,İKİ YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ,BİR ÇİMDİK TUZ,BİR PAKET VANİLYA,BİR PAKET KABARTMA TOZU İLE ALDIĞI KADAR UN KULLANILIR.
ELMALI HARÇ İÇİN İSE;DÖRT ELMA ,DÖRT BEŞ YEMEK KAŞIĞI ŞEKER,BİR ÇAY KAŞIĞI TARÇIN,BİR ÇAY BARDAĞI CEVİZ PİŞİRİLİP,SOĞUTULUR.
HAMURUMUZ DAİRE ŞEKLİNDE AÇILIP ÖNCE DÖRDE SONRA SEKİZE BÖLÜNÜR HER BİR ÜÇGEN PARÇANIN GENİŞ KISMINA MALZEME KONULARAK SARILIR VE YÜZ SEKSEN DERECE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE BOL PUDRA ŞEKERİ İLE SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN.DİLERİM BEĞENİRSİNİZ.
Yorumlar
Yorum Gönder