ETLİ KÖMBE

OSMANİYE'NİN ÇOK ÖZEL BİR BÖREĞİ...
EVİN BAHÇESİNDE, SAÇTA, ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLİR,EN ÖZEL ANLARA EŞLİK EDER
BEN OSMANİYE'DE ALTI YIL KALDIM,MUTFAĞININ HAYRANIYIM.ELİMDEN GELDİĞİNCE YEMEKLERİNİ SİZLERE DE ANLATMALIYIM.BAHÇELİ EVDE OTURMADIĞIM İÇİN ELDEKİ ŞARTLARLA TARİFİNİ VEREYİM SİZE:
HAMURU İÇİN;Bir su bardağı yoğurt,yarım su bardağı sıvı yağ,bir su bardağı su,bir tatlı kaşığı tuz aldığı kadar tam buğday unu ile karıştırılıp yoğurulur.
İÇ MALZEME;Yarım kilo kıymaya, üç tane ota boy soğan ince uzun doğranarak eklenir.Bol karabiber,bir kaşık biber salçası,bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz eklenir ama pişirilmez.
YAPILIŞI;Altı tane ince yufka açılır.Tepsi yağlanır, bir yufka serilir üzerine yağ sürülüp, ikinci yufka serilir arasına kıymalı harç ince ince yayılır, üçüncü ve dördüncü yufkaların arasına da  harç sürülür,son iki yufkanın arasına sadece yağ sürülür.Üzerine yoğurt ve yağ karıştırarak sürülüp, yüz seksen derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.(Harç sadece üç kat sürülür,pişmeden baklava dilimi şeklinde kesilir.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KREM ŞANTİLİ HANIMELLER

YAYLA TAVASI