BÖREK ÇORBASI

Kayseri'den size özel ve besleyici bir çorba tarifi vereyim.Tam bir kış çorbası,yeşil mercimek ve mantılı.Bilirsiniz mantı Kayseri'nin özel yemeklerindendir,börek çorbası da mantının bir çeşiti.Kayserililer bana kızar mı bilmem ama ben bir ekleme yaptım ve içerisine ıspanak köklerini dahil ettim.Yeşil mercimek çinko deposu,ıspanak demir,mantıyı da ilave edince bomba gibi bir çorba çıktı ortaya.Ispanak köklerini ince ince doğrayıp yağda salça ile biraz pişirelim,nanesini baharatını ilave edip,kaynamış su ve haşlanmış yeşil mercimekle bir taşım kaynatalım ve minik bohçalar şeklindeki mantılarımızı da  karışıma atıp on dakika daha kaynatalım.Çorbamız hazır.Şifa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

KREM ŞANTİLİ HANIMELLER

YAYLA TAVASI