AŞURE BEREKETİ

 Allah'ın ihsan ve kereminin bollaştığı bolluk ve bereketin arttığı muharrem ayındayız.Bu ayın onuncu gününde aşure pişirmek faziletli ibadetlerdendir.Allah kabul etsin.
Aşure her yörede farklı yapılıyor.İşte benim tarifim:
Buğdayı, nohudu ,fasulyeyi ayrı ayrı haşlıyorum.Hepsini aynı tencereye alıp kayısı ,üzüm ,inciri minik minik doğrayıp karıştırıyorum.Taze meyve kullanmıyorum.Fındık,badem cevizi ekliyorum.Bol tarçın ve karanfille servise hazır.Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ