PATLICAN ZİYAFETİ

 Patlıcanla yapabileceğimiz lezzetlerden iki tanesini size vereyim;
Ben patlıcanları közlerken direk ocağın üzerine koyarım, isli bir tat olsun diye.Patlıcanlar közlenir ve ince ince doğranır.Tavada, domates ve biber bol zeytin yağı ile pişirilir ve doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Kahvaltıda ya da herhangi bir öğünde vazgeçemeyeceğiniz lezzet...



Bir diğeri Ali Nazik;Patlıcanlar yine ocakta közlenip,ince ince doğranır.Bol sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.Kıyma soğan,biber,domates ile pişirilir ve yoğurtlu patlıcanın üzerine yayılır.Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ