KAYSERİ YAĞ MANTISI

 Görüntüyü nasıl buldunuz bilmem ama tadı harikadır.Hamur işi sevenler için oldukça iştah açıcı sanırım.Yapılışı da oldukça basit.Fırından mayalı ekmek hamuru da alabilirsiniz,kendinizde yapabilirsiniz.Hamuru incecik açıp orta kısmından iki parçaya ayırın.Parçanın bir kısmına soğanlı ve maydanozlu kıymayı ara ara ve top top koyun , diğer parça açtığınız yufkayı üzerine kapatın.Bardak yardımıyla kıymalı  kısımları ortalayarak kesin ve bol yağda kızartın.Top top mantılarınız hazır,sarımsaklı yoğurt ve domates salçasıyla hazırladığınız sosla servis yapabilirsiniz.Afiyetler olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ