BEŞ ÇAYINA BEKLERİM

 Poğaçanın kıvamını tutturmak oldukça zordur.Ben son zamanlarda bir öğrencimin verdiği tarifi deniyorum ve her defasında harika oluyor.İki bardak ılık süt,bir tatlı kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı kuru mayayı karıştırıp yarım saat bekletelim. Üzerine iki yüz elli gram tereyağı ve tuzunu ekleyip ,aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında yoğuralım.Yarım saat daha bekletelim.Hamurumuz hazır.Poğaçalar yumuşacık oluyor.Tavsiye ederim,denemelisiniz.Yanına da patates salatası ve demli çay...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ