MUTFAĞIN SULTANLARINDAN KARNIYARIK

KARNIYARIK SEVER MİSİNİZ?
Bizim soframızın favorilerinden biridir.
YAPILIŞI:Patlıcanlar pijamalı soyulur, tuzlu suda bekletilip ,kızartılır.(Kızartma sevmeyenler patlıcanları fırında da pişirebilir.)Yağsız kıymamız,soğan ,domates, biber ve sarımsak ilave edilerek pişirilir.Ocak kapatılınca maydanoz eklenir.Tepsiye patlıcanların içi kıymayla doldurularak dizilir,üzerine salçalı su ile fırına verilir.On beş dakika pişince yemeğimiz hazır.(Kıymasına karabiber yakışıyor.)Pirinç pilavı ve cacık ile servise hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

"AK PÜRÇEKLİ,İZZETLİ CANIM ANAM..."

BALIK KEYFİ