FELLAH KÖFTESİ VE LOKMA TATLISI

 Fellah köftesi bir Adana klasiğidir ama her yörede hanımların favorisi olmuştur Size basit olarak tarifini vereyim;yarım kilo ince bulgura bir su bardağı irmik ve bir yumurta kırın,yarım su bardağı un ve su ile yoğurun(tuz ve biber salçası ilave edin).Minik toplar yapıp,ortasına parmağınızı bastırın.Sosu için biber salçası,zeytinyağı,sarımsak,yeşil soğan ve maydanoz gerekli.Zeytinyağında dövülmüş sarımsak ve salça pişirilir üzerine maydanoz ve yeşil soğan ince ince doğranarak ilave edilir.Köfteler on beş dakika suda haşlanır ve sosu ile buluşturulur.Afiyet olsun.

Lokma tatlısı annemin çok güzel yaptığı bir tatlıdır bende elimi annemden almışım herhalde.İki su bardağı un,bir su bardağı su,bir çorba kaşığı kuru maya,bir yemek kaşığı şeker ile hamuru hazırlanır ve dinlendirilir.Kızgın yağda kaşık kaşık kızartılır.Şerbeti için iki bardak şeker, iki bardak su kaynatılır.Kızgın lokmalar ılık şerbete atılır ve afiyetle yenilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ETLİ KÖMBE

KREM ŞANTİLİ HANIMELLER

YAYLA TAVASI